Projectmanagement

Projectmanagement

Onz365 levert projectmanagement ten behoeve van een goede inzet van Office 365. Hieronder hebben wij ons projectmanagement per scenario beschreven. Nog liever gaan we met je om tafel om te vertellen over onze ervaringen en mogelijkheden.

Scenario: Starten met Office 365

De stap naar Office 365 vraagt om een projectmatige aanpak. Door eerdere opdrachten bij uiteenlopende organisaties beschikken wij over de kennis en ervaring die nodig zijn om de implementatie van het platform tot een succes te maken. Binnen een implementatietraject vervullen wij o.a. deze rollen:

  • Transitieprojectleider;
  • Implementatiemanager;
  • Informatieanalist
  • Scrum Master.

In welke rol wij ook aan de slag gaan, gebruikersadoptie is in onze werkwijze altijd de rode draad. Verder geloven wij in agile ontwikkelen, een aanpak waarbij je een werkend product steeds beter gemaakt. Zo bied je de ruimte aan eigen verantwoordelijkheid en de organisatiecultuur, heb je respect voor expertise en worden individu en organisatie al doende beter.

Scenario: Herstarten met Office 365

Misschien gebruiken jullie al SharePoint (Online) en/of andere delen van Office 365, maar benut je organisatie nog niet alle mogelijkheden. Ook in dit geval kan Onz365 helpen. Een grondige informatieanalyse, implementeren van nieuwe applicaties en het doorvoeren van nieuwe werkwijzen pakken wij ook projectmatige aan. Ook hier starten wij bij de basis – wat is nou echt belangrijk voor gebruiker en organisatie – en vertalen wij deze behoefte naar een inrichting die écht werkt.

Scenario: Optimaliseren inzet van Office 365

Ook als je als organisatie al gebruik maakt van Office 365, maar meer grip wil krijgen op de informatiehuishouding is een projectmatige aanpak essentieel. Wij beginnen bij de basis. Door in gesprek te gaan met stakeholders en/of eindgebruikers uit alle onderdelen van de organisatie, bekijken wij de échte behoefte. Deze vertalen wij, binnen de geldende kaders, naar een inrichting die bij de organisatie past. De uiteindelijke verandering in inrichting en de bijbehorende werkwijze begeleiden wij van begin tot eind. Ook hierbij staat gebruikersadoptie centraal.

Scenario: Microsoft-partner

Onze expertise op het gebied van gebruiksadoptie is ook voor Microsoft-partners van groot belang. Zowel bij analyse als inrichting en implementatie vormt gebruikersadoptie de rode draad. Wij geloven dat dit dé manier is om ervoor te zorgen dat Office 365 een organisatie echt verder helpt. Graag wisselen wij ervaringen uit of helpen we bij het opstellen van een adoptiestrategie t.b.v. implementatie.