SharePoint voor digitaal samenwerken en archiveren

Basistraining met belangrijkste elementen van SharePoint

SharePoint Online wordt door steeds meer organisaties ingezet als middel voor samenwerking, documentmanagement, kennisdeling en digitale archivering. Het kent daarbij bijzonder veel mogelijkheden, zeker in combinatie met de uiteenlopende applicaties binnen Office 365. En daarbij ontwikkelt Microsoft het gehele platform continu door. Office 365 is constant in beweging! Dat betekent geen migraties naar een nieuwe versie, maar reguliere updates. Een nieuwe situatie die vraagt om een nieuwe vorm van beheer.

Deze training gaat in op deze twee belangrijke facetten van SharePoint Online (SP). Wij verkennen met jou de (on)mogelijkheden van SharePoint als documentmanagementsysteem en/of recordmanagementapplicatie en staan erbij stil welke impact dit heeft op je (beheer)organisatie. Na de theorie ga je dit in praktijk zelf ervaren!

Doelgroep
Ben je adviseur of beslisser en op zoek naar mogelijkheden voor slimmer samenwerken? Wil je documentmanagement beter op orde krijgen door middel van SharePoint? Dan is deze cursus zeer geschikt om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van het SharePoint-platform als documentmanagementsysteem en/of recordmanagementapplicatie. Ook als je juist op zoek bent naar manieren om optimaal gebruik te gaan maken van het SharePoint-platform dat al is uitgerold, kan deze training nieuwe inzichten bieden.

Programma

 • Veranderingen in de (digitale) wereld
 • Drijfveren: waarom SharePoint?
 • (On)mogelijkheden van SharePoint m.b.t. zaakgericht werken, koppeling met andere (zaak)systemen en e-mail
 • Samenwerken: Welke werkvormen ondersteunt SharePoint wanneer het gaat om gestructureerde processen, ongestructureerde processen, organisatiegericht werken of kennismanagement
 • Publiceren / intranet
 • Digitaal archiveren: welke mogelijkheden zijn er
 • Informatieveiligheid wanneer het gaat om techniek, houding en gedrag
 • Maatwerk vs. standaard
 • Migratie; wat zijn de (on)mogelijkheden en wat zijn de uitdagingen
 • Cloud vs. On premises (en hybrid)
 • Beheer

Resultaat 
Na deze training heb je inzicht in de mogelijkheden van SharePoint als documentmanagementsysteem en/of recordmanagementapplicatie en de impact hiervan op je organisatie. Je krijgt aangereikt op welke manier je SharePoint kunt inzetten en met welke facetten rekening gehouden dient te worden.

Data, locatie, kosten 
De training SharePoint voor digitaal samenwerken en archiveren wordt in 2019 gegeven op donderdag 28 maart, donderdag 27 juni, donderdag 26 september en donderdag 28 november. De locatie van onze workshops is het WTC Hotel Leeuwarden. De kosten voor deze ééndaagse workshop bedragen € 475,-. Dit bedrag is inclusief BTW, cursusmateriaal en catering. Deze workshop gaat alleen door wanneer er minimaal 6 personen deelnemen.

In company of maatwerk 
Iedere cursus van Onz365 kan ook intern in je eigen organisatie worden verzorgd. Je hebt dan tevens de mogelijkheid om deze cursus aan te passen aan de specifieke wensen en behoeften van je organisatie. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de specifieke mogelijkheden.

Meer informatie over deze training