SharePoint implementeren mét de menselijke maat

Hoe richt ik SharePoint zo in dat mijn medewerkers er graag mee werken?

SharePoint Online wordt door steeds meer organisaties ingezet als middel voor samenwerking, documentmanagement, kennisdeling en digitale archivering. De uiteenlopende opties die het platform biedt, kunnen echter ook een valkuil zijn, tijdens of na implementatie. Eindgebruikers verdrinken in de hoeveelheid informatie, voelen zich niet gehoord of begrepen en vinden informatie niet terug en maken onvoldoende/onjuist gebruik van de mogelijkheden tot samenwerking. De (beheer)organisatie overziet de impact van de veranderende werkwijze niet.  Hoe krijg je de visie van de organisatie op één lijn met gebruikersadoptie?

In deze training laten we zien hoe je SharePoint zo implementeert dat het aansluit bij de wensen/verplichtingen van de organisatie, tegelijkertijd de eindgebruikers meeneemt en het resultaat van implementatie borgt in de organisatie.

Doelgroep
Ben je adviseur of beslisser die zich voor zijn organisatie oriënteert op een implementatiestrategie? Dan is deze training zeer geschikt om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden. Ook als je juist op zoek bent naar mogelijkheden om optimaal gebruik te maken van het platform dat al is uitgerold, komen onze methodieken van pas. Daarnaast is deze training bedoeld voor Microsoft-partners die op zoek zijn naar een verbinding tussen mens en techniek.

Programma 
In deze training nemen we je mee in de verschillende facetten van implementatie. Van de ontwikkeling van een strategie tot het begeleiden van eindgebruikers. Daarbij worden methodieken aangereikt om te onderzoeken welke onderdelen het best aansluiten bij uw organisatie. Aan bod komen:

 • Veranderingen in de (digitale) wereld
 • Drijfveren voor implementatie: waarom SharePoint?
 • (On)mogelijkheden van SharePoint
 • Koppeling met andere (zaak)systemen
 • E-mail
 • Archivering
 • Mappen vs. metadata
 • Van pilot tot organisatiebreed uitrollen: agile/scrum
 • Opleiding/begeleiding van eindgebruikers
 • Borgen van resultaat
 • Praktijkvoorbeeld aan de hand van verschillende grote organisatie waar wij werkzaam zijn (geweest). Do’s and don’ts in praktijk

Resultaat 
Na het volgen van deze training heb je inzicht in het ontwikkelen van een implementatiestrategie. Je krijgt aangereikt welke methoden kunnen worden om tot een optimale SharePoint-implementatie en -adoptie te komen en tegelijkertijd organisatiedoelen/-verplichtingen niet uit het oog te verliezen.

Data, locatie, kosten
De training SharePoint implementeren mét de menselijke maat wordt in 2019 gegeven op donderdag 14 maart, donderdag 13 juni, donderdag 12 september en donderdag 14 november. De locatie van onze training is het WTC Hotel Leeuwarden. De kosten voor deze ééndaagse training bedragen € 475,-. Dit bedrag is inclusief BTW, cursusmateriaal en catering. Deze training gaat alleen door wanneer er minimaal 6 personen deelnemen.

In company of maatwerk 
Iedere cursus van Onz365 kan ook intern in je eigen organisatie worden verzorgd. Je hebt dan tevens de mogelijkheid om deze cursus aan te passen aan de specifieke wensen en behoeften van je organisatie. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de specifieke mogelijkheden.

Meer informatie over deze training