Verslag eerste meetup Office 365 User Group Noord-Nederland

Op dinsdag 5 maart vond de allereerste meetup van de Office 365 User Group Noord-Nederland plaats. Onz365 had de eer om de eerste host te zijn van het evenement.  Als locatie kozen we Business Park Crystalic in Leeuwarden. Voorafgaand aan de presentaties serveerde Koffie & Lunch het avondeten, niet geheel toevallig vaak onze lunchlocatie op vrijdag. Dat ze daar naast een uitstekende lunch ook een goed diner serveren, bleek uit de heerlijke lasagne en rijst met kipkerrie en salade. Dank voor een uitstekend verzorgde avond!

Vanaf 18:00 uur begon het vol te lopen met de deelnemers van de meetup. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er al snel contact met elkaar gemaakt. Leuk om te zien dat men elkaar al snel herkent van een opdracht uit het verleden of via andere beurzen. Het Noorden heeft zogezegd echt een ‘ons kent ons’ gemeenschap. Na het avondeten verzorgde Robert Wetting de aftrap en de eerste presentatie van de avond.

Daarin stond de implementatie van SharePoint als samenwerkingsomgeving centraal, mét de menselijke maat. De Friese Elfstedentocht stond daarbij als metafoor centraal. Robert begon dan ook met een filmpje van de Tocht der Tochten in 1997, waarin de start in beeld wordt gebracht. Sommige schaatsers haasten zich naar het  ijs, binden (te) snel hun schaatsen onder en rijden het donker in, terwijl anderen meer/teveel tijd nemen om goede voorbereidingen te treffen en op weg te gaan. Dit komt ook bij implementaties vaak voor: ‘speed is key!’. Met andere woorden: pak het zorgvuldig aan, maar houd de snelheid erin! Aan de hand van de route langs de elf steden behandelde Robert vervolgens belangrijke onderdelen van een implementatie en lessons learned gebaseerd zijn projecten verschillende grote opdrachtgevers. Benieuwd hoe we uiteindelijk op de Bonkevaart aankwamen? Zijn slides zijn hier te vinden!

Na een korte pauze volgde de presentatie van Daniël. Hij had als Microsoft MVP helemaal de moeite genomen om vanuit het Westen des lands naar Leeuwarden te komen om ons tips en tricks te geven over Flow en PowerApps, top! Zijn presentatie was om twee redenen erg interessant: enerzijds gaan de ontwikkelingen op het gebied van deze applicaties zo snel dat het bijna niet is bij te houden, tenzij je er zoals Daniel dagelijks mee bezig bent. Daarom gaf hij tips om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven en droeg hij best practices aan bij een aantal van de laatste updates. Daarnaast was het erg leuk dat hij in een aantal demo’s liet zien hoe deze zeer uiteenlopende mogelijkheden ook praktisch toepasbaar zijn. Dat mist nogal eens in dergelijke presentaties en Daniel legt het juist erg goed uit! Benieuwd wat hij verder liet zien en welke media hij gebruikt om op de hoogte te blijven? Zijn slides vind je hier.

We sloten de avond af met een het uitwisselen van ervaringen en het maken van vervolgafspraken. Daarbij boden direct een aantal organisaties zich aan als host voor het vervolg! Op dinsdag 6 juni is de volgende meetup. We zullen weer ons best doen voor twee leuke sprekers op een inspirerende locatie. Hopelijk tot dan!