Office 365 Connect: wij zijn erbij!

Van 13 t/m 15 november zijn wij aanwezig bij het jaarlijks terugkerende event Office 365 & SharePoint Connect in Haarlem! Er staan weer een groot aantal interessante sessies op het programma. Hierbij alvast een vooruitblik op een aantal in het oog springende sessies.

Jasper Oosterveld is een bekend gezicht bij dergelijke evenementen en staat zelfs met drie verschillende sessies in Haarlem. Hij zal hierin vooral ingaan op het implementeren van een digitale werkomgeving via Microsoft 365, de social-functies binnen het platform en de samenhang tussen SharePoint, Teams en OneDrive als het gaat over samenwerken. Op het oog interessante sessies, waarvan wij er zeker een paar zullen bijwonen!

Een interactieve workshop – Bring your laptop! – waar wij naar uitkijken is ‘Learn PowerApps and Microsoft Flow in a day’ van Serge Luca en Ahmed Najjar. Hoewel wij bij klanten de functionaliteit van Flow al inzetten en intern gebruik maken van PowerApps, zijn we benieuwd of we hier nieuwe kennis kunnen opdoen.

Omdat we altijd erg geïnteresseerd zijn in de invloed van de eindgebruiker op de functionaliteiten van het Office 365-platform, zijn we ook benieuwd naar de sessie van Vesa Juvonen. Hij zal ingaan op de manier waarop de SharePoint-community helpt de toekomst te bepalen. Die sessie heeft waarschijnlijk raakvlakken met de presentatie van Patrick Guimonet, waarin de productiviteit van medewerkers bij het gebruik van Microsoft 365 centraal staat. Interessant om te zien of wij hier nieuwe ideeën voor onze klanten kunnen opdoen.

Security and compliance is een steeds terugkerend thema, zoals Liz Sundet aangeeft, en we zijn dan ook benieuwd welke ervaringen zij met ons kan delen. Vorig jaar volgden we bij haar een zeer interessante sessie over user adoption, dus de verwachtingen zijn hoog!

Marcel Alberts zal zijn ervaringen t.a.v. user adoption bij VodafoneZiggo delen. We zijn heel benieuwd naar de manieren waarop het platform daar is neergezet en vooral welke rol gebruikersadoptie nu echt speelt. Zal dat overeenkomen met onze eigen ervaringen? Verder zijn de lessons learned uit dit traject voor ons waarschijnlijk heel waardevol.

We houden jullie tijdens het evenement op de hoogte van onze bevindingen en na 15 november volgt vanzelfsprekend een verslag. Wordt vervolgd!