Gamification SharePoint

Onz365 is altijd opzoek naar innovatieve manieren om gebruikers te introduceren met nieuwe manieren van digitaal samenwerken. Bij wijze van experiment hebben we een game ontwikkeld, waarbij gebruikers spelenderwijs de functionaliteiten van SharePoint leren. Afgelopen vrijdag hebben we het eerste concept daarvan getest bij een pilotgroep.

Tijdens deze game, waarbij de deelnemers de geheime locatie van een gestolen kunstcollectie moesten vinden, werden allerlei verschillende functionaliteiten van SharePoint en het Office 365-pakket gebruikt. Zo werd deelnemers gevraagd informatie uit te wisselen via Skype, moest gebruik worden gemaakt van de lijst-opties en kwamen allerlei verschillende functionaliteiten aan bod die gebruikt kon worden om het mysterie op te lossen. 

De feedback van de deelnemers, die al enige kennis hadden van SharePoint, wordt verwerkt en doorgevoerd. Eén van de eerste reacties: ‘Echt mooi om op deze wijze spelenderwijs een nieuw systeem te leren kennen."

Hierna wordt de game getest bij gebruikers die nog nooit in SharePoint hebben gewerkt om te bekijken wat zij van deze nieuwe manier van trainen vinden. Zo werken we toe naar een concreet product om onze klanten op een nieuwe manier te bedienen.