Collaboration Summit 2018: dag 2

Deze hadden jullie nog van ons te goed, een verslag van de tweede dag van de European Collaboration Summit 2018 in Mainz, Duitsland. Woensdag schreven we al een blog geschreven over de ervaringen van onze eerste dag op het congres.  

Microsoft Project Online  
Zoals de spreker van de presentatie, Ben Howard, aangaf: Project Online is in eerste instantie geen gemakkelijke tool om mee te werken. Tijdens zijn presentatie werden we meegenomen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Project Online. In onze optiek is Project Online uitermate geschikt het uitzetten van de grote lijnen door een project- of programmamanager en het monitoren van de voortgang. In kleiner teamverband zien we echter de meeste kansen bij Planner, een standaard tool binnen de Office 365-omgeving. 

Transforming your organization into a digital workspace 
De presentatie van Mark Rakcley  bevatte voor ons vele herkenbare punten. Mark nam ons mee naar de praktijkervaring van de implementatie van een digitale werkplek op basis van Office 365. Herkenbaar in zijn verhaal was dat de relatie met de klant voorop staat. Ook het belang van het hebben van een visie op digitaal werken en het hebben van een roadmap kwam langs in zijn verhaal. Maar hij adviseerde ook: bouw niet zomaar wat de klant wil, “because then you get… garbage!”. 

How to develop your office 365 information governance strategy in four steps 
De spraakmakende presentatie van Dux Raymond Sy nam ons mee in de vraagstukken rond governance en informatiebeveiliging binnen Office 365. Wat ons betreft een zeer interessant en relevant onderwerp! Dux vertelde o.a. over hoe een governance op te zetten op basis van vier pijlers: Inventariseren en classificeren; Benoemen Data governance policies; Proactief deze policies handhaven en hier vervolgens op auditen en rapporteren. Het is een presentatie die ons zelf verder aan het denken heeft gezet. User Adoption en governance hebben meer gemeen dan dat je in eerste instantie zou denken. En hier willen we vanuit Onz365 goed op inspelen. Wat ons ook bij is gebleven is dat de tools die Microsoft aanbiedt de gebruikers écht kunnen helpen om hun informatiebeveiliging technisch beter te regelen. 

File Sharing and collaboriation with OneDrive SharePoint and teams  
Presentatie van Mike Fitzmaurice over het gebruik en de koppeling van OneDrive met de verschillende cloudopslaglocaties. Mike definieert bestanden in drie types, namelijk: ‘mijn bestanden’, ‘onze team bestanden’ en ‘onze organisatie bestanden’. De eigenzinnige Mike nam ons mee in zijn kijk op hoe de documenten gestructureerd en georganiseerd konden worden.  
 

Wij vonden de European Colloboration Summit 2018 in Mainz een geslaagd event. De sprekers konden ons veel nieuwe informatie geven en het bood ons de mogelijkheid om nog weer meer te leren van het gehele Office 365 pakket. Het waren twee geslaagde dagen!