Blog: SharePoint Saturday 2018

Flow like a rockstar 
Tijdens de demo van Daniel Laskewitz werden we meegenomen in de mogelijkheden van Microsoft Flow in combinatie met PowerAppsEén van de demo's liet zien hoe je, met behulp van Microsoft en PowerApps, de aanvraag van vakantiedagen kunt vereenvoudigen.  
Ook liet Daniël zien dat PowerApps goed is te integreren in de modern teamsite van SharePoint Online. Een leuke ontwikkeling die zeker door ons in de gaten wordt gehouden!  

Get the most out of Microsoft Teams  
Door Jasper Oosterveld werden we meegenomen in de mogelijkheden van Microsoft Teams. Hoe werkt de chat functionaliteit en welke andere mooie features heeft Teams? Jasper had op alle verschillende vragen, al dan niet met toevoeging uit het publiek, antwoord. Ook werd door Jasper aangegeven dat het binnen een afzienbare tijd mogelijk is om een volledige SharePoint Online integratie, met metadata, in Microsoft Teams te krijgen. Mooie ontwikkeling want op deze manier combineer je de beste kwaliteiten van twee applicaties, namelijk de laagdrempeligheid van Teams en de mogelijkheden tot Document Management uit SharePoint Online!   

Teams etiquette: the unwritten rules of handling Teams in an organisation 
De vermakelijke presentatie van Marijn Somers ging het, net als bij Jasper Oosterveld, ook over Microsoft Teams. Echter, bij Marijn lag de focus op de gebruikers en de etiquette hoe er met Teams moet worden gewerkt. Door verschillende voorbeelden werden we meegenomen in de overtuiging van Marijn om als team goed via Microsoft Teams samen te werken. 

Digitale transformatie is 80% cultuur en 20% techniek 
Inhoudelijk waren we al bij aanvang overtuigd van de presentatie, dat hadden jullie waarschijnlijk al verwacht. Toch wist Ernst Steffen ons geboeid mee te krijgen in zijn optiek over de statement dat de digitale transformatie voor 80% uit een cultuurverandering bestaat. Verschillende tips en invalshoeken werden door Ernst besproken. Leuke input, dat zeker door ons wordt meegenomen in toekomstige projecten!