Onz verslag van dag 2 op Office 365 en SharePoint Connect

Hier is dan eindelijk ons verslag van dag 2 op Office 365 en SharePoint Connect. Want ook tijdens deze tweede dag hebben we verschillende interessante presentaties bijgewoond. 

Facebook never needed adoption, why does Office 365?
Sasja Beerendonk verzorgde de eerste presentatie die we bezocht hebben op de tweede dag. Onze aandacht werd direct getrokken door de titel, zoals je wellicht al had verwacht. De praktijkverhalen van Sasja waren voor ons erg herkenbaar. Maar met de introductie van de PACE-methodiek waren we meteen klaarwakker. Daarbij staat PACE voor Prepare, Activate, Capitalize, Enhance. Tevens in het verhaal een aantal praktische voorbeelden met betrekking tot een Champions program en het oplossen van de mailproblematiek. Deze sessie kort samengevat: een praktische sessie met goede praktijkvoorbeelden, de introductie van een interessante methodologie en daarna een leuke kennismaking met Sasja. Bijgaand de link naar haar presentatie: https://www.slideshare.net/sasjabeerendonk1/facebook-never-needed-adoption-o365sp-connect-15-november-2018 

Flowverload: The World’s Best Introduction on Microsoft Flow
Ahmed Najjar a.k.a. the Flow Jedi had een presentatie waarbij verschillende Flow functionaliteiten uitgelegd aan de hand van praktische voorbeelden. Er is één praktisch voorbeeld dat we jullie niet willen onthouden. Op de momenten dat Ahmed van huis is, om presentaties in het buitenland geven, worden met behulp van Flow zijn manager, een communicatieverantwoordelijke én zijn vrouw op de hoogte worden gehouden wanneer – en hoelang – hij van kantoor of huis is. Microsoft Flow biedt hem de mogelijkheid om op één plek zijn afwezigheid bij te houden en ondertussen geautomatiseerd verschillende mails naar de juiste personen te versturen – inclusief reminders vlak voordat het evenement plaatsvindt. De conclusie die we uit te presentatie van Ahmed kunnen trekken is dat Microsoft Flow een ‘paraplu’-functie kan bieden binnen het Office 365 platform. Met behulp van Flow kunnen de mooiste functionaliteiten van verschillende applicaties worden gecombineerd om zo de eindgebruiker nóg beter te helpen met hun werkzaamheden!

Pioneering Change in the Digital Workplace – Liz Sundet
In een korte sessie introduceerde Liz het ADKAR model zoals dit toegepast wordt bij change management. Voor ons is dit een model wat we gebruiken in de uitvoering van onze opdrachten. Gezien de reactie en belangstelling van de deelnemers in de zaal is deze methodiek voor velen nog nieuw.

How to run a search project  - Matthew McDermott
Net zoals op de eerste dag hebben we ook de tweede dag een presentatie van Matthew McDermott bijgewoond. De presentatie ging over één van de krachtige eigenschappen van SharePoint, namelijk: SharePoint Search. Matthew focust tijdens zijn zoekprojecten, naast de techniek, ook gedeeltelijk op de eindgebruikers. Hierbij gaf hij verschillende tips zoals het bekijken van de zoekopdrachten die in SharePoint worden gedaan, maar ook om van verschillende woorden een taxonomie te maken zodat het zoekresultaat beter aansluit bij de zoekvraag. Daarnaast vertelde Matthew dat het krachtig is om het zoekresultaat af te stemmen op een specifieke gebruikersgroepen. Hierbij kun je denken aan het presenteren van specifieke afdelings-of bedrijfslocatie zoekresultaten. Erg leuke inzichten in de mogelijkheden van SharePoint Search en fijn om te horen dat de zoekwensen van de eindgebruikers hierin een plek kunnen krijgen.